Öne Çıkanlar eray aktaş Türbe kırmızı mikrofon son dakika haberi polis

Bu haber kez okundu.

AKÇAKOCA'DA "TARİHİ MAĞARA" KORUMA ALTINA ALINDI (VİDEOLU)

Düzce'nin Akçakoca ilçesi Yeni mahalle sınırları içerisinde bulunan tarihi mağara koruma altına alındı.

Kocaeli Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından bulunan Koçköy mağarası olarak adlandırılan tarihi mağara, kurul tarafından koruma altına alınarak resmi gazetede yayınlandı.

Tabiat varlıkları olarak tescil edilen mağaranın bölge turizmine katkı sağlanacağı tahmin ediliyor.

Mahalle sakinlerinden İbrahim Bilgin, yaptığı açıklamada, mağaranın çok eski olduğunu, içerisinde sarkık ve dikiklerin olduğunu söyledi.

Mağaranın çocukluğundan beri bildiğini ifade eden Bilgin," Çocukluğumuzda avlanırken sık sık geldiğimiz. Hatta bu mağaranın ön kısmında su vardı. Buradan su içerdik. İçeri arkadaşlarımız girerdi. İçerde sarkık ve dikiklerin olduğunu söylerlerdi. Hatta buradan su çarşı merkezinde çıktığını bilirdik. Bu suyu çarşı merkezinde esnaflar içerdi. Uzun yıllardır biliyorduk. Ancak resmi gazetede yayınlanınca haberimiz oldu. Çok mutlu olduk."dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Levent gümürlü 5 ay önce

Eyi hoşta mağrayı bi göreydik konumu tam olarak nerede şans tamam. Turist hayali mağarayamı akın execek. Mağaradan çok çalıyo göstermişsiniz. Mağara nerde konumu neresi tam olarak. Madem mağara çalışma hazırlık yok. Görsel yok hikayesi var. Güzelmiş ben görmedim siz gördünüzmü. Odun Çalısından mağaramı var.

Avatar
Egin mut 5 ay önce

Evliya çelebinin seyahatnamesindeki yeraltındaki 70 oda mahsen den haber varmı. Herşey gelişti teknoloji gelişti. O mahsenlerde Türkiyeyi kurtaracak değerli tarihi kıymetler var. Akçakocayı ihya eder. Defineciler cezası sebep bulamaz. Yetkililer bulmalı o mahsenleri. Yerin altında 70 odalı yedi katlı kervan saray varmış. Neden bulunamıyor niçin. Evliya çelebinin seyahatnamesi anlatım gerçek olduğuna göre bulmak bukadar zormu. İstanbul fet olunduktan sonra roma haçlı seferleri düzenlenir diye hazineyi aliyenin yarısı açılmamak üzere Akçakocadaki yeraltı sarayı mahsenlerinde saklanmış. Sizde mağarayı gösterecek yılan kamera yok. Mahseni nereden bulalım değilmi haklısınız. Uydudan yada zemin etüt yoluyla. Koskoca 7 katlı 70 odalı kervansaray bulunamazmı. Mahsenlerinde zamanın kıymetli hazineleri Ülkemize yıllarca yetecek servet bulunamazmı. İlla yabancılar bulup götürsünlermi yani.

Avatar
Erdem görkem 5 ay önce

Akç daki ceneviz kalesinin şimdiki dilek kuyusu içinde mağara bir ucu denize diğer ucu da içerilere kadar gidermişti. Belediye kuyuyu betonladı dilek taşı koydu üstümne dilek kuyusu.Ve kuyu Ceneviz zamanında aslanlara deniz kızlarını yem ettikleri yer imişti eskiden. Deniz kızı kurban edip mağarayı tılsımlamışlar. Belki o mağara sizin bu mağarayla birleşiyor olabilir.

Avatar
Rüstem 5 ay önce

Nenem söylerdi eskiden Rahmetli. Burda Akçakocada eskiden. Yetmiş odalı bir mahsen yedi merdevenli bir tünel. Tünelin ucundan 40 kırkar katır yüklü kervanlar bir delikten boşaltırlar imiş yüklerini. Çarşıyı altınla kaplar okadar çok imiş. Ereğlide gemi kayalıklara çarpıp batmış. Yükü epeyce ağır imiş. katırlar yüklenmiş mahsene giren birdaha görünmemiş. Çocuktum neneme yerini sordum. Denize bakan kıyı yakın ama tam yerini söylemedi. Başına olmaz bir iş gelir yılan böcek çöküntü olur. Yıllar yılı giren olmamış girenden de hiç dönen olmamış demişti. Şimdi sağolaydı öğrenirdim söylerdi belki. Nenemin Babası Osmanlı zabitiymiş. Eski evimiz yanmış yanmasa nenem sandıkta harita var derdi hep göstermezdi kitli olurdu sandığı da yandı. Ah şimdi olaydı. Neyse