Kahvaltı sonrasında Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, katılımcılara hitaben yaptığı kısa konuşmada, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin önemine vurgu yaptı.
Yemenici şöyle konuştu:
“Bu seçimler, bundan önce yapılan seçimlere benzemiyor. Her zamankinden daha çok çalışmak ve işimizi sıkı tutmak zorundayız. Cumhurbaşkanımızın başarısızlığı için nasıl bir oyunların döndüğünü açık seçik görüyorsunuz. Bizim kimseye sataşacak halimiz yok. Biz yaptığımız ittifak ile yolumuza devam ediyoruz. 16 Yılda yaptıklarımızı, ülkeyi hangi noktadan alıp hangi noktaya getirdiğimizi dünya görüyor ancak bunu işleri sadece karşı durmak olanlar göremiyor. Yapacakları bir şeyden söz etmiyorlar, sadece eleştiri. Allah’ın izniyle, sizin gayretinizle 24 haziran’da da seçimi açık ara alacak ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye Cumhuriyetinin ilk Başkan’ı olarak onurlandıracağız.”
Daha sonra konuşan İlçe Başkanı Dergah Akça, toplantıya çok sayıda yeni yüzlerin katılmış olduğunun dikkatini çektiğini belirterek, sözlerine kendisini tanıtarak başladı
Akça kadın kollarının ve kadınların Ak Partideki önemli hizmetlerine verdiği önemli katkıya dikkat çekerek “ Sizlerin daha gayretli çalışmasıyla 24 haziranda yapılacak olan Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimlerini de Allahın izniyle yüksek oy oranıyla alacağız ve Cumhurbaşkanımızı Başkan yapacağız” dedi.
Akçakoca’ya 16 yıldır çok büyük yatırımların yapıldığına dikkat çekerek OSB, yeni bir liman, Siyasal Bilgiler Fakültesi, mahmuzlar gibi devlet yatırımlarını getirdiklerini, bugüne kadar yapılan belediye yatırımlarının çok daha fazlasını son dönemde kazandırdıklarını belirten Dergah Akça şunları söyledi:
Sizin gayretiniz ve çalışmalarınız her zaman olduğu gibi bu seçimlerde de belirleyici olacaktır. Zira bizler evlere girip gerektiği gibi konuları anlatamıyoruz. Sizler bu konuda daha aktifsiniz. Ülkenin geleceği için çok kutsal bir görev üstlenen kişilersiniz. Cesaretinizden dolayı teşekkür ediyor kutluyorum. Bizler en bu partiye görev vermişler olarak Cumhurbaşkanımıza desteğimiz tam ve hep arkasında olduk olacağız. Çok daha fazla zaman ayıracak her yerde ilçemize ülkemize yapılanları anlatacaksınız. Tekrar ediyorum bu seçimlerde en etkin görev sizlere düşmektedir.