Toplantıya, Guvernör yardımcısı Ertuğrul Yaman Ayözger, Bölge Rotaract Temsilcisi Çağla Ekiz Hoş,Uluslar arası Hizmetler ve Rotary Vakfından sorumlu BRT Yardımcısı ve 2018-2019 dönemi Bölge Rıtaract Temsilcisi Batuhan Berk,5 ve 6 grup Kulüplerinden sorumlu BRT Yardımcısı Hakan Atalay, DÜ Akçakoca Rotaract Kulübü Danışmanı Öğretim Görevlisi RTN. Davit Peachi,Gelecek Dönem Başkanımız Erkan Güldiken, Akçakoca Rotaract Kulübü Başkanı Cemil Gülez katıldı.
Kulüp Başkanı Gülez
Toplantının açılış konuşmasını yapan Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı Cemil Gülez, davetlilere teşekkür ederek başladığı konuşmasına kendi dönemlerinde hayata geçirdikleri projeleri anlattı.
Meşakkatli ve zor bir çalışmanın ardından Akçakoca’da Rotaract Kulübünün kurulduğunu söyledi.Başkan Gülez’in slayt gösterimi eşliğinde yaptığı sunumda, Akçakoca Rotary Kulübü tarafından bugüne değin yapılan sosyal sorumluluk projeleri ile, sağlık alanlarında ve turizm tanıtımları noktasında gerçekleştirilen hizmetler tek tek anlatıldı.
Ayrıca toplantıya katılamayan New York Rotary Kulübü dönem Başkanı Can Erbilgin’in mesajını slayt gösterisiyle sunuldu.
Cemil Gülez’den sonra Bölge Rotaract Temsilcisi Çağla Ekiz, Akçakoca Rotaract Kulübünün kuruluş törenini yönetmek üzere bir konuşma gerçekleştirdi.
Ekiz, konuşmasında, 1.2 milyondan fazla başarılı insan tüm dünyada hizmet etmek ve barışı geliştirmeye kendime adadığını söyledi.
Gençleri daha başarılı ve hizmet etme yönünde başarılı olacaklarını ifade ederek,”
“Topluma hizmet, uluslar arası hizmette kendini adayacak gençlik olduğu biliyordu. Ve gençlerin en doğru şekilde başarabilmesi için, dörtlü deneyi benimseyerek çalışabileceklerini,odaklanabilecekleri noktaların zaten dünyanın problemleri olduğu bir platformda bulunmaları gerektiğini de bilerek Rotarack’ı kuruldu.” Dedi.
Ekiz’in konuşmasından sonra, DÜ Rotarack üyelerine rozetler takıldı.
DÜ Rotarack Başkanı Ozan Turna,’da Rotary Kulübüne nasıl dahil olduğunu anlattı.
Konuşmalarının ardından toplantı fotoğraf çekimi ile son buldu.