Minik öğrencilerle birlikte protokol üyeleri yaklaşık 100 çam ve 200'e yakın çeşitli ağaçtan oluşan fidan dikim töreni yapıldı.
Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklama da, bu gün burada Akçakoca Kaymakamlığı yapmış ve önemli görevlerde yer almış merhum Yazıcıoğlu adına hatıra ormanına fidan dikimi yapıldığını söyledi.
Çeşitli ağaçların fidan dikimi yapıldığını aktaran Yemenici," 100'ün üzerinde ve 200 adet ceviz ağacının dikimini gerçekleştiriyoruz. Küçük çocuklar ile birlikte yapıyoruz dikim işini. Hem çocuklara orman ve ağaç sevgisini aşılamak hem de ben şehit diyorum valimiz adına bir çeşme ve fidan dikimi yapıldı. Buradan Kınık köyü muhtarımıza ve köy halkına teşekkür ediyoruz ilgilerinden dolayı. İnşallah bu ağaçlar büyür ve gölgesinde güzel yaşantılarla bir ömür sürer diyorum. " dedi.
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay'da, öğrencilerle birlikte ağaç dikmenin güzel olduğunu belirtti.
Etkinlik kapsamında, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından organize edilen bir çalışmayla Deredibi köyü kadınları hazırladıkları evsel yemekleri gelen konuklara ikram ettiler.